24
jun

Herdenken van jullie dierbaren tijdens de bruiloft

Tijdens jullie bruiloft zullen er ook momenten komen dat jullie dierbaren zullen missen en misschien willen herdenken. Ik raad je aan om hier wel even bij stil te staan, bij de personen die je mist en aan de mooie herinneringen die je aan deze persoon hebt. Hoe, wanneer en op welke manier je deze personen wilt herdenken is voor iedereen natuurlijk heel persoonlijk. In Magazine met Liefde hebben we een aantal manieren vastgelegd. Niks moet, alles mag. Laat je gevoel de doorslag geven.

Manieren van herdenken

  • Gebruik bijvoorbeeld de lievelingsbloemen van een overleden dierbare in je boeket. Op deze manier is hij/zij de hele dag een beetje bij je. Of leg de dag na jullie huwelijk het boeket op het graf.
  • Verwerk een foto van de overleden dierbare in je kleding. Voor de man kan dit bijvoorbeeld door manchetknopen te laten maken met een foto. Is jouw moeder overleden en wil je graag dat ze erbij is? Verwerk dan een stukje van bijvoorbeeld de trouwjurk in de oorbellen die je tijdens de bruiloft draagt. Deze kunnen met de hand gemaakt worden en kun je ook na de bruiloft natuurlijk nog dragen.
  • Je kunt op verschillende manieren foto’s op een speciale plek plaatsen. Brand samen een kaarsje voor deze overleden dierbare. Dit moment kan bijvoorbeeld tijdens de ceremonie maar het kan ook aan het begin van de dag. Vaak zie je dat bruidsparen tijdens de ceremonie een stoel vrij houden met hierop een foto of staat een foto op de tekentafel. Echter kan dit ook teveel emotie met zich meebrengen voor jullie en is een ander moment daarom prettiger. Kies een moment die voor jullie goed voelt. Het is en blijft natuurlijk jullie dag!

Zit hier voor jullie nog geen juiste manier bij? Neem dan contact met mij op en wie weet komen we samen nog tot een mooi idee en kunnen jullie de dierbaren op een mooie manier herdenken tijdens jullie bruiloft.

Oorbellen in foto gemaakt door: Judigje.nl 

Tags: