01
jun

Een buitenbruiloft? Waar moet je aan denken

Een buitenbruiloft, het is voor veel bruidsparen een droom om in de eigen tuin of bijvoorbeeld bij de ouders te trouwen! Of is er een speciale plek in de bossen waar je vroeger als kind altijd speelde. Een buitenbruiloft kan jullie bruiloft extra speciaal maken. En deze droom snap ik helemaal. Het leuke van ’thuis’ trouwen is dat er veel mogelijkheden zijn en dat jullie alles naar eigen wens kunnen invullen. Wel komt er veel meer werk kijken bij een bruiloft aan huis. Hierbij wat tips waar je rekening mee moet houden.

  • Begin met het aanvragen van een vergunning bij de gemeente. Dit kan soms veel tijd in beslag nemen.
  • Helaas hebben we het weer niet in hand en moet je hier ook zeker rekening mee houden. Ik adviseer bruidsparen daarom om een tent te laten plaatsen. Er zijn super mooie strechttenten die niet alleen je gasten droog kunnen houden maar ook zorgen voor schaduw op warme dagen. Wordt het een warme dag? Zet dan bijvoorbeeld een mandje met zonnebrand en leuke waaiers klaar.
  • Zorg voor water aan- en afvoer voor bijvoorbeeld de toiletvoorziening en de bar. Werk je met een cateraar? Maak dan goede afspraken wie dit gaat regelen.
  • Veiligheid voor alles! Vraag je stylist om brandvertragende materialen en zorg voor blusmiddelen. Hier kan ik je natuurlijk ook in adviseren.
  • Gaan jullie voor livemuziek? (Sowieso een aanrader als je het mij vraag!) Vraag hen om de juiste technische specificaties. En zorg ook hier dat het duidelijk is wie er verantwoordelijk is.
  • Willen jullie officieel trouwen. Dan moet de locatie van jullie ceremonie aangewezen worden als eenmalige trouwlocatie.
  • Jullie gasten zijn natuurlijk helemaal netjes gekleed voor jullie bruiloft en de dames zullen vaak hakken aan hebben. Om te voorkomen dat ze wegzakken in het zand/gras kun je een pad aanleggen en een dansvloer maken.

Dit zijn nog maar enkele puntjes waar jullie rekening mee moeten houden als jullie voor een buitenbruiloft kiezen. Willen jullie hulp bij de organisatie? Neem dan zeker even contact met mij op zodat ik jullie kan helpen met deze gave klus.